WIJ BEGRIJPEN DE BELANGEN VAN WONINGCORPORATIES

Naast particulieren en professionele vastgoedeigenaren begeleiden we ook woningcorporaties bij het opzetten en beheren van VvE’s. Omdat we zelf uit een corporatie zijn ontstaan, kennen we de manier van werken en begrijpen we de belangen.

Corporaties moeten volgens de wet onderscheid maken tussen DAEB-activiteiten en niet-DAEB-activiteiten. Het beheren van VvE’s valt vaak onder niet-DAEB-activiteiten. Het opzetten van een VvE is bovendien een vak apart. Wij kennen de regels als geen ander en geven advies hoe hiermee om te gaan. Wist u bijvoorbeeld dat zelf het technisch beheer verzorgen voor een VvE meestal geldt als niet-DAEB en dus officieel niet mag? Wij kunnen dat van u overnemen en het onderhoud van het complex begeleiden.

Tegenstrijdige belangen

Complexen van corporaties kennen vaak een mix van huur/koop, winkels/scholen, woningen bovenop een plint met voorzieningen, een ondergrondse parkeergarage en dus veel verschillende en soms tegenstrijdige belangen. We helpen met het opzetten van de VvE zodat deze eenvoudig te beheren is. Er mag geen ruimte zijn voor verschillende interpretaties van de splitsingsakte. Aan ons de taak continu uitleg te geven hoe de regelgeving in elkaar steekt en waar deze van toepassing is. Wij zorgen dat er voor alle partijen niets aan duidelijkheid te wensen over blijft.