25

mei 2018

Uw persoonlijke gegevens zijn veilig bij ons

Categories: Regelgeving

Uw persoonlijke gegevens zijn veilig bij ons

Het zal u niet ontgaan zijn: op 25 mei trad de nieuwe Privacywet in werking, ofwel de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG). Als VvE en als beheerder hebben wij te maken met deze wet. We beschikken immers over persoonlijke gegevens van leden en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan.

In samenspraak met Rijssenbeek Advocaten en onze automatiseerder Twinq hebben wij onze organisatie AVG ‘proof’ gemaakt. Rijssenbeek heeft een overeenkomst opgesteld waarin de afspraken tussen elke VvE en Pilaster op het gebied van het verwerken van persoonsgegevens zijn vastgelegd. Ook hebben we onze Privacyverklaring aangepast en hebben we een Verwerkingsregister opgesteld. Allemaal eisen uit de nieuwe wet. De automatisering is aangepast zodat op de webportal voor leden alleen niet privacygevoelige informatie zichtbaar is. Voorheen was deze informatie ook al afgeschermd via de beveiligde toegang. Intern zijn de procedures verder aangescherpt waar het gaat om verwerking van persoonlijke gegevens.

Wilt u meer weten over onze maatregelen? Directeur Vincent Ramaekers beantwoordt uw vragen graag. Stuur hem een bericht via info@pilaster.nl.