21

dec 2018

VvE Bestuur aan het woord

Voor veel mensen die voor het eerst gaan wonen in een koopappartement is ‘de VvE’ vaak een onduidelijk begrip. Waar gaat het allemaal over als je te maken krijgt met een VvE en waar betaal je VvE-bijdrage voor?

VvE bestuur Het hof van Bloem en Laat

Menno de Jong, bestuurslid van VvE ‘Het Hof van Bloem en Laat’ in Alkmaar aan het woord: “Vaak is het voor eigenaren niet altijd duidelijk wat er zoal geregeld is in de reglementen van de VvE. Dat komt ook door de manier waarop onderwerpen in die reglementen (het reglement van splitsing of het huishoudelijk reglement) verwoord zijn. Het zijn stevige juridische teksten en daarin is niet iedereen thuis.

Pilot VvE regelementen

Als pilot heeft Pilaster nu met onze VvE de onderwerpen uit deze reglementen gerubriceerd en in makkelijke leesbare taal verwoord in 2 documenten; aandachtspunten bij het betrekken van de woning/woonruimte met daarbij een overzicht van de diensten van Pilaster, en een document die duidelijk aangeeft welke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden voor de VvE of voor de eigenaar zelf zijn. Voor onze ingewikkelde VvE met wonen, bedrijfspanden en een garage in een hoofd- en 5 ondersplitsingen geeft dat een hoop duidelijkheid. Wat mij betreft een aanrader voor iedere VvE”, aldus Menno.

Regelementen VvE
Regelementen VvE

Goede staat van onderhoud

VvE Hof van Bloem en Laat is al ruim 15 jaar in beheer bij Pilaster. Samen met de zeer actieve vrijwilligers lukt het om het pand midden in het centrum in goede staat van onderhoud te houden tegen redelijke kosten. Menno zelf heeft bv. de volledige afsluiting van de garage en de nis daarvoor gecoördineerd, waardoor er nu geen last meer is van hangjeugd en vervuiling. Dat komt het woongenot natuurlijk zeker ten goede!